Afirmaţiile ministrului de externe al Austriei, criticate de Federaţia asociaţiilor de români

Federaţia asociaţiilor de români din Europa critică afirmaţia ministrului de externe al Austriei pe tema alocaţiilor destinate lucrătorilor intracomunitari, cu referire la România.

Adăugat: 21 Iunie 2015
Ultima actualizare:21 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: info-ks-net Sebastian Kurz, ministrul de Externe al Austriei
trimite pe mail

Federaţia asociaţiilor de români din Europa critică afirmaţiile ministrului de externe al Austriei pe tema alocaţiilor destinate lucrătorilor intracomunitari, cu referire expresă la România.

Într-un comunicat al organizaţiei difuzat astăzi, se precizează că discuţia despre copiii români este total nejustificată, în contextul în care datele oficiale plasează ţara noastră pe locul al cincilea după Ungaria, Slovacia, Polonia  şi Slovenia din punctul de vedere al cetăţenilor intracomunitari care beneficiază de asistenţă socială în Austria.

În textul semnat de preşedintele fedaraţiei, Daniel Tecu, se menţionează, totodată, că libera circulaţie a persoanelor şi muncitorilor este un principiu fundamental al Uniunii Europene, iar accesul la serviciile sociale nu trebuie acordat discriminatoriu.

Recent, ministrul de externe austriac, Sebastian Kurz, s-a declarat nemulţumit că Austria a plătit 206 milioane de euro în 2013 pentru alocaţiile copiilor lucrătorilor intracomunitari şi că i se pare inadmisibil ca statul austriac să plătească 160 euro drept alocaţie unui copil român ai cărui părinţi lucrează în Austria, în timp ce în România ar primi doar nouă euro.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza