Afirmaţiile ambasadorului SUA la Chişinău nu vor afecta parteneriatul strategic al României cu SUA

Declaraţiile ambasadorului SUA la Chişinău, James Pettit,nu pot împieta asupra identităţii naţionale româneşti comună pe ambele maluri ale Prutului, se arată în documentul adoptat azi de Senatul României.

Adăugat: 20 Septembrie 2016
Ultima actualizare:20 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatul a adoptat o declaraţie în care se precizează că afirmaţiile ambasadorului SUA la Chişinău, James Pettit, potrivit cărora unirea României cu Republica Moldova nu este o alegere practică, nu pot şi nu vor afecta parteneriatul strategic al României  cu Statele Unite.

Aceste declaraţii  nu pot împieta asupra voinţei suverane a cetăţenilor din cele două state privind viitorul lor comun în Uniunea Europeană şi nici asupra chestiunii identităţii naţionale româneşti comună pe ambele maluri ale Prutului, ce nu poate fi interpretată sau rescrisă de altcineva, se mai precizează în document.

Senatul afirmă că relaţiile privilegiate de cooperare şi parteneriat dintre România şi Republica Moldova vor dobândi forma optimă de manifestare prin aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza