Aeroportul "Delta Dunării" , modernizat cu fonduri europene

Contractul de finanțare pentru modernizarea Aerportului "Delta Dunării" Tulcea are un termen foarte scurt - 31 decembrie 2015.

Adăugat: 9 Octombrie 2015
Ultima actualizare:9 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Marius Nica, ministrul fondurilor europene
trimite pe mail

Contractul pentru modernizarea Aeroportului "Delta Dunării" Tulcea, în valoare de 15 milioane de euro, a fost semnat astăzi, în prezenţa ministrului fondurilor europene, Marius Nica.

Pentru că termenul de finalizare este 31 decembrie, constructorul a început lucrările încă de luna trecută, iar săptămâna viitoare ar putea depune prima cerere de plată, în valoare de 10 milioane de lei.

Cu o licitaţie de lucrări organizată înainte de aprobarea proiectului şi cu lucrări începute înainte de semnarea contractului de finanţare, Aeroportul "Delta Dunării" din Tulcea are de astăzi garantate 15 milioane de euro pentru modernizarea suprafeţelor de mişcare şi alte lucrări anexe.

Contractul de finanţare a fost semnat astăzi, în prezenţa ministrului Marius Nica, şi are un termen foarte scurt, 31 decembrie 2015.

"Astăzi aveţi la dispoziţie 15 milioane de euro pentru dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului "Delta Dunării". Sperăm ca până la 31 decembrie această primă parte, asigurată din finanţarea din 2007-2013, să fie 100% absorbită, ceea ce creează premisele ca şi următoarea finanţare, pe care ne-o asumăm şi cuprinsă în partea de Program Operaţional Infrastructura Mare, va fi accesată", a spus Marius Nica.

Ce presupune modernizarea aeroportului a explicat astăzi, după semnarea contractului de finanţare, managerul de proiect Vâlcu Stoian, director tehnic al aeroportului din Tulcea.

"Proiectul constă în modernizarea suprafeţelor de mişcare pe Aeroportul "Delta Dunării" Tulcea, şi anume extinderea pistei cu 60 de metri, lăţirea ei de la 30 de metri la 45 de metri, realizarea unor noi acostamente, adaptarea balizajului luminos pentru categoria a II-a, cât şi extinderea parcării pentru Boeing 737 Seria 800", a susținut Vâlcu Stoian.

Un al doilea proiect de finanţare în vederea modernizării aeroportului de la Tulcea va fi depus anul viitor şi presupune construcţia unui terminal nou de pasageri şi mai multe locuri de parcare pentru aeronave.Autor:
Irinel Călin
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza