AEP a prezentat sistemul informatic de prevenire a votului ilegal

Autoritatea Electorală Permanentă a prezentat, astăzi, Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, care va fi folosit la alegerile de duminică.

Adăugat: 31 Mai 2016
Ultima actualizare:31 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aplicaţia va fi funcţională în secţiile de votare pe o tabletă utilizată de un operator de calculator, care va scana CNP-ul alegătorului şi va verifica dacă acesta a mai votat sau nu.

Toate tentativele de vot ilegal vor fi semnalate poliţiştilor, care vor lua măsuri, a subliniat vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Marian Muhuleţ.

El a mai declarat că mandatele candidaţilor care nu au vârsta de 23 de ani, prevăzută de lege pentru a candida, nu vor fi validate.

"Atributul validării candidaturilor aparţine birourilor de circumscripţie locale. Autoritatea Electorală Permanentă va face o analiză a activităţii acestor birouri de circumscripţie locală ulterior alegerilor şi vom propune măsuri. Dar, în privinţa candidaturilor, ele sunt rămase definitive, tipărite pe buletinele de vot, ele rămân ca atare. Ulterior, dacă respectivii candidaţi vor fi declaraţi câştigători, intervine partea de contestaţie specifice procesului de validare a mandatelor", a spus Marian Muhuleţ.

În urmă cu câteva zile, Biroul Electoral Central anunţa că, pe listele pentru alegerile locale din 5 iunie apar 449 de candidaţi, cu vârste sub 23 de ani, ceea ce contravine legislaţiei în vigoare.

Foto: CătălinAutor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza