Adunarea Generală a procurorilor DNA respinge propunerile lui Tudorel Toader

Adunarea Generală a procurorilor din DNA susţine că modificările la legile justiţiei în forma actuală reprezintă o formă de presiune asupra activităţii profesionale a procurorilor.

Adăugat: 29 August 2017
Ultima actualizare:29 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Adunarea Generală a procurorilor din DNA a stabilit, astăzi, prin vot, că modificările la legile justiţiei în forma actuală reprezintă o formă de presiune asupra activităţii profesionale a procurorilor din Direcţia Naţională Anticorupţie.

Ei au respins majoritatea propunerilor anunţate recent de ministrul Tudorel Toader, printre care şi pe cea referitoare la înfiinţarea unei direcţii speciale care să ancheteze magistraţii.

Procurorii DNA nu sunt de acord cu trecerea Inspecţiei Judiciare în subordinea Ministerului Justiţiei şi nici cu instituirea unei vârste minime pentru candidaţii la Institutul Naţional al Magistraturii.

Reuniunea fusese iniţial programată pentru 31 august, însă a fost devansată după ce procurorul general al României, Augustin Lazăr, a solicitat convocarea pentru astăzi, a conducerilor parchetelor din ţară pe tema schimbărilor propuse.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
29 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza