Adriean Videanu, eliberat din arest, dar sub control judiciar

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis în această dimineaţă ca fostul Adriean Videanu să fie eliberat din arest. El rămâne însă sub control judiciar.

Adăugat: 6 Februarie 2015
Ultima actualizare:6 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Adriean Videanu, fost ministru al Economiei
trimite pe mail

Instanţa a admis o contestaţie a lui Adriean Videanu faţă de măsura arestării preventive, în cazul acestuia fiind dispusă măsura controlului judiciar, a declarat avocatul lui Videanu, Cristian Ene.

Avocatul a mai declarat pentru  Antena3 că la dosar au fost aduse probe noi, care au făcut posibilă eliberarea lui Videanu din arest.

Potrivit acestuia, fostul ministru al Economiei nu are voie să părăsească România.

Acesta a mai dat asigurări că Videanu va respecta regimul controlului judiciar.

În cazul  Alina Bica, Alin Cocoş şi Mihăilescu, Instanţa Supremă a decis ca cei trei să rămână în continuare în arest preventiv.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat  joi seara, contestaţia faţă de decizia de arestare preventivă formulată de fosta şefă a DIICOT Alina Bica, fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu.

Măsura poate fi înlocuită dacă inculpatul încalcă interdicţiile.

Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, după ce Alina Bica, în februarie 2014, printr-o ordonanţă dată ca procuror-şef al DIICOT a ridicat sechestrul asigurator de pe 80 de acţiuni ale acestuia, dispus de procurorul care instrumenta dosarul Romgaz -Interagro în care era cercetat Adriean Videanu, alături de Ioan Niculae.

DNA susţine că Alina Bica i-ar fi facilitat lui Videanu reintroducerea în circuitul economic a acţiunilor deţinute şi a creat posibilitatea înstrăinării lor şi sustragerea de la acoperirea prejudiciului.

În dosarul Romgaz, prejudiciul este estimat la 11 milioane de dolari, iar cei anchetaţi ar fi fost pus în pericol sistemul energetic naţional pe segmentul gazelor naturale, prin acţiunile lor.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a judecat  joi seara, contestaţia faţă de decizia de arestare preventivă formulată de fosta şefă a DIICOT Alina Bica, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu.


 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Diana Surdu
Adăugat:
6 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza