Adrian Severin a demisionat din PSD, dar rămâne europarlamentar

Luni, chiar în ziua în care a împlinit 57 de ani, europarlamentarul Adrian Severin şi-a dat demisia din PSD, dar a subliniat din nou că nu intenţionează să demisioneze din Parlamentul European.

Adăugat: 29 Martie 2011
Ultima actualizare:6 August 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, organizaţia în care activa Severin, a spus că este convins de nevinovăţia acestuia şi speră că  se va dovedi acest lucru, după ancheta care se derulează în Parlamentul European.

În schimb, lui László Tőkés, care deţine funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European, îi este ruşine de acuzaţiile de corupţie care i se aduc lui Adrian Severin şi, în opinia sa, acesta ar trebui să-şi dea demisia din Parlamentul European şi să se retragă din viaţa politică.

Adrian Severin  îşi susţine în continuare nevinovăţia

El consideră că a fost condamnat înainte de a fi judecat şi chiar înainte de a fi acuzat, pentru că nu i s-ar fi adus nicio acuzate oficială până în acest moment .  

"Este vorba să-mi dau demisia, recunoscând nu ştiu ce acuze care nici nu s-au făcut şi care sunt neadevărate şi inacceptabile pentru mine. Este vorba însă să sesize momentul în care se găseşte partidul şi în aceste condiţii, este cazul să fac ceea ce pot eu face pentrua vă scuti şi de un sentiment de nevinovăţie, pentru a vă scuti şi de implicarea în dispute care nu-şi au rostul", a spus acesta.

Marian Vanghelie crede în nevinovăţia lui Severin

Preşedintele Organizaţiei PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a luat act de demisia lui Adrian Severin, dar afirmă că  încă mai crede în  nevinovăţia europarlamentarului.

Marian  Vanghelie este convins că lucrurile vor fi clarificate de ancheta aflată în derulare în Parlamentul European şi este de părere că că Adrian Severin a căzut în această capcană pentru că este un personaj influent la Bruxelles.

 "Rămânem solidari. De Adrian Severin ne despărţim o perioadă scurtă, până când el va reuşi să dovedească că tot acest joc care s-a creat în jurul acestei perioade este decât o manipulare, o manipulare în care unii sau alţii doresc să scape poate de Adrian Severin, poate şi de alte persoane sau personaje importante", a declarat cu emoţie, liderul organizaţiei PSD Bucureşti.

Demisia lui Adrian Severin vine în urma solicitării preşedintelui PSD, Victor Ponta.Acesta a hotărât să ceară excluderea europarlamentarului din partid, dacă Severin ar fi refuzat să demisioneze.

Săptămâna trecută,  Adrian Severin a fost exclus din Grupul socialiştilor europeni

El va activa însă în continuare ca europarlamentar independent, deşi Grupul socialiştilor i-a cerut să-şi prezinte demisia din Parlamentul European.
 

László Tőkés:  Severin să plece din Parlamentul European

Cât despre vicepreşedintele Parlamentului, eurodeputatul popular László Tőkés,  acesta îi cere ferm lui Severin să plece din forul european şi argumentează că dacă nu face acest lucru," compromite România".

"Ne compromite pe toţi în această perioadă, când integrarea în sistemul Schengen a fost împiedicată, între altele, din cauza corupţiei din ţară. Iată că la cel mai înalt nivel se atestă această învinovăţire", a spus Tőkés.

Parlamentul European a demarat o anchetă în privinţa lui Adrian Severin şi a altor doi eurodeputat acuzaţi de corupţie în publicaţia britanică "The Sunday Times".

Şi  Departamentul Naţional Anticorupţie  s-a autosesizat în faţa faptelor relatate de ziarul britanic şi a demarat o anchetă

Implicaţi în scandal, eurodeputatul sloven Zoran Thaler a demisionat, în timp ce  austriacul, Ernst Strasser,  şi-a anunţat demisia din Parlament.

Cei trei sunt acuzaţi că ar fi acceptat să susţină amendamente legislative în schimbul unor sume de bani oferite de o firmă fictivă de lobby.

 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Dan Carp
Adăugat:
29 Martie 2011
Ultima actualizare:
6 August 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza