Adrian Năstase va afla verdictul pe 6 ianuarie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat, joi, sentinţa finală în dosarul Zambaccian pentru 6 ianuarie 2014.

Adăugat: 19 Decembrie 2013
Ultima actualizare:19 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE 2 Judecătorii au amânat anunţarea verdictului. Adrian Năstase va afla verdictul în dosarul Zambaccian la data de 6 ianuarie.

UPDATE 1 Adrian Năstase s-a prezentat joi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a declarat că, odată cu acest ultim termen, opinia publică are ocazia să afle ce s-a întâmplat cu adevărat în acest caz.

"Noi am pus la dispoziţie terenul pentru constructor. El trebuia să ne dea la cheie, cu parchet, dar şi cu obiecte sanitare, deci un apartament, din cele patru. Chestiunea importurilor a fost rezolvată de către constructor, care însă, evident, a adus şi pentru apartamentele lui şi pentru apartamentul meu şi alte locuinţe ale sale", a spus Năstase, citat de Agerpres.

Soţia acestuia, Dana Năstase, a declarat la rândul ei că aceşti opt ani de procese au reprezentant zeci de mii de pagini citite şi speră ca totul să se încheie.

Dacă nu va fi achitat, fostul premier Adrian Năstase riscă să se întoarcă în penitenciar.

În martie, soţii Năstase au fost condamnaţi la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj şi au fost achitaţi pentru luare de mită.

În primăvară însă, fostul premier a fost eliberat condiţionat după ce a ispăşit 9 luni din pedeapsa de doi ani primită în dosarul Trofeul calităţii.

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat, pe 30 martie 2013, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, în dosarul "Zambaccian", fiind achitat pentru infracţiunea de luare de mită.

În ceea ce privește soţia fostului premier, Dana Năstase, instanţa supremă a dispus, în același dosar, condamnarea ei la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pentru "participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală".

Dana Năstase a fost achitată de magistraţi pentru acuzaţiile de complicitate la luare de mită şi pentru spălare de bani.

Dacă sentinţa din dosarul Zambaccian va fi menţinută, pedeapsa va deveni cu executare.

Soţii Năstase sunt acuzaţi că au primit obiecte de artă şi materiale de construcţii de la Irina Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Constructii, pentru a o menţine în funcţie.

La termenul anterior, o martoră a relatat judecătorilor modul în care, la cererea Irinei Jianu, a întocmit acte fase pentru bunuri importate din China, care au ajuns în casele din Zambaccian şi Cornu ale familiei Năstase.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Diana Surdu
Adăugat:
19 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza