Adrian Năstase s-a predat. Fostul premier, dus la Penitenciarul Rahova

Fostul premier Adrian Năstase s-a predat, luni, la Secţia 2 Poliţie, din Bucureşti.

Adăugat: 6 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:7 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE 2 Adrian Năstase a fost dus de polițiști la Penitenciarul Rahova, unde va sta 20 de zile în carantină şi observaţie.

După această perioadă, fostului premier urmează să i se stabilească regimul de detenţie şi locul în care îşi va ispăşi pedeapsa, au declarat reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor redactorului RRA, Daniela Mănuţă.

Fostul premier a declarat că decizia în dosarul Zambaccian este total injustă şi că este pregătit pentru următorii ani pe care urmează să şi-i petreacă în închisoare: pedeapsa este o răzbunare murdară, pedeapsa este îngrozitoare şi injustă.

UPDATE 1 Poliţia Capitalei a primit mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea în cazul lui Adrian Năstase.

Poliţiştii bucureşteni vor merge la Secţia 2 Poliţie, acolo unde fostul premier s-a predat luni după-amiază, de unde va fi dus direct la Penitenciarul Rahova, au declarat oficiali ai Poliţiei Capitalei, citați de Agerpres.

Adrian Năstase a ales să se predea. A plecat din locuința sa de pe Aleea Zambaccian luni, la 17:50, însoțit de fiul său, Andrei, dar și de avocatul Ion Cazacu.

Anterior, avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, a anunțat că fostul premier a decis să se predea singur autorităţilor, urmând să plece în scurt timp de la locuinţa sa din strada Zambaccian nr.16.

"Domnul Adrian Năstase va merge cu mine să fie pus în executare mandatul. (...) nu ştim dacă s-a emis mandatul, dar este voinţa dânsului de a se preda, de a se pune în executare, de a se duce de bunăvoie la autorităţi. Nu ştiu dacă mandatul s-a emis, dar cu siguranţă că Tribunalul Bucureşti va emite mandatul", a precizat avocatul Cazacu.

Năstase, încarcerat la Penitenciarul Rahova

Adrian Năstase ar urma să fie încarcerat la Penitenciarul Rahova, întrucât acesta este locul de detenţie în care sunt duşi condamnaţii care au domiciliul în Bucureşti.

Fostul premier a fost condamnat la patru ani de închisoare luni, de judecătorii ÎCCJ, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată și șantaj.

Totodată, soția sa, Dana Năstase, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la luare de mită.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
6 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:
7 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza