Adrian Năstase renunță la contestarea executării pedepsei

Fostul premier Adrian Năstase a renunţat, miercuri, la recursul de contestare a executării pedepsei de doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calităţii".

Adăugat: 25 Iulie 2012
Ultima actualizare:25 Iulie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Adrian Năstase s-a aflat, miercuri, în sala de judecată, pentru prima dată de la momentul deciziei definitive a magistraţilor.

El a declarat, în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel București, că această cerere nu se mai justifică, nu mai are sens.

Practic, cererea a fost făcută atunci când fostul premier se afla în Spitalul de Urgenţă Florească.

Adrian Năstase a explicat că, între timp, a fost încarcerat şi a început să-şi execute pedeapsa de doi ani la Spitalul Penitenciar Rahova și apoi la Jilava.

Aceasta a fost singura explicaţie dată de Adrian Năstase, după ce avocatul său a criticat prezenţa în sală a clientului său.

Avocatul a precizat că Adrian Năstase a dat, anterior, declaraţii, atât la Administraţia Naţională a Penitenciarelor, cât şi în faţa unui notar, că renunţă la această cerere.

După încheierea şedinţei de judecată, avocatul lui Adrian Năstase a declarat că nu se va mai face, cel puţin în perioada apropiată, o cerere de întrerupere a pedepsei nici de către el, nici de către clientul său.

Potrivit redactorului RRA, în sala de judecată s-au aflat soţia şi fiul cel mare al lui Adrian Năstase, dar şi membri PSD care, la finalul şedinţei de judecată, au aplaudat.

Reamintim că Adrian Năstase a fost transferat de la Spitalul Penitenciar Rahova la Jilava datorită afecţiunilor medicale cronice de care suferă, ţinându-se cont inclusiv de recomandările medicilor specialişti.

Examenul medical a fost realizat în condiţii de confidenţialitate.

"Transferul s-a realizat datorită afecţiunilor medicale cronice de care suferă, ţinându-se cont inclusiv de recomandările medicilor specialişti", a precizat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Spital Bucureşti Jilava, Daniela Popescu.

Adrian Năstase este cazat în Secţia Boli Interne, cu o altă persoană privată de libertate, într-o cameră prevăzută cu şase paturi şi grup sanitar propriu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Penitenciarului Spital Bucureşti Jilava, Daniela Popescu, Adrian Năstase a fost internat în unitate în 17 iulie, prin transfer de la Penitenciarul Spital Bucureşti Rahova.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
25 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza