Adrian Năstase rămâne avocat în Barou

Fostul premier Adrian Năstase nu va fi exclus din avocatură. Consiliul Baroului Bucureşti a decis că, prin condamnarea definitivă la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul Calităţii", nu a afectat imaginea profesiei de avocat.

Adăugat: 21 Octombrie 2013
Ultima actualizare:21 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fostul premier Adrian Năstase rămâne avocat în Baroul Bucureşti, potrivit unui comunicat emis luni de Barou.
    
"Consiliul Baroului Bucureşti întrunit în şedinţa ordinară din 21.10.2013 a hotărât cu privire la clarificarea situaţiei profesionale a domnului Adrian Năstase să completeze motivarea în fapt şi în drept a Deciziei nr.781/01.04.2013 prin care s-a decis menţinerea avocatului în cauză în profesia de avocat", se arată în comunicatul postat pe site-ul Baroului Bucureşti.

Decizia de luni nu este definitivă şi poate fi contestată de Uniunea Naţională a Barourilor.
    
Anterior, Consiliul Baroului a amânat de mai multe ori luarea unei decizii privind o eventuală excludere din avocatură a lui Adrian Năstase ca urmare a faptului că acesta a fost condamnat la o pedeapsă privativă de libertate în dosarul "Trofeul calităţii".
    
"S-a amânat în privinţa lui Adrian Năstase luarea unei decizii în condiţiile în care comisia instituită în acest sens a solicitat consilierilor să ia la cunoştinţă de propunerea motivată formulată de această comisie. Propunerea a fost în sensul de menţinere pe tabloul avocaţilor", a declarat decanul Baroului Bucureşti, Ion Ilie-Iordăchescu, pe 7 octombrie.

Adrian Năstase a depus de anul trecut o cerere de suspendare din avocatură pe durata detenţiei, aprobată la acel moment de Consiliul Baroului Bucureşti.

Suspendarea este încă în vigoare. Organismul nu s-a pronunţat încă, în privinţa unui alt avocat, Florin Costiniu, fost magistrat, deoarece Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu a dat încă publicităţii motivarea deciziei prin care acesta a fost condamnat definitiv.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
21 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza