Adrian Năstase: Ar fi nevoie anul viitor de alegeri parlamentare anticipate

Fostul premier Adrian Năstase a părăsit, în marţi seară, Penitenciarul Jilava, după ce judecătorii Tribunalului Ilfov au decis definitiv eliberarea sa condiţionată.

Adăugat: 22 August 2014
Ultima actualizare:22 August 2014

Politica Romaneasca
Foto: Adrian Năstase, fost premier al României
trimite pe mail

Declaraţia integrală pe prima pagină a site-ului în playerul AUDIO

Într-o declaraţie acordată la ieşirea din închisoare, Adrian Năstase a spus că are nevoie de timp pentru a-şi lămuri proiectele pentru viitor şi că în perioada următoare vrea să stea cu familia sa.

De asemenea, Năstase a arătat că are multe planuri pentru perioada următoare.

"Am nişte idei extravagante, n-o să vi le spun acum, nici nu ştiu dacă o să vi le spun, în definitiv bănuiesc că în ultimii 10 ani aţi dus-o foarte bine fără mine, în ultimii trei ani şi mai bine. Aşa, ca o observaţie preliminară, aş spune că statul român are în momentul de faţă numai două puteri: executivul, format din Preşedinte şi Guvern - şi Justiţia, a susţinut el.

Năstase spune e nevoie de o putere legislativă susţinând în acest sens că la anul ar trebui să se organizeze alegeri parlamentare anticipate

"Ar fi nevoie de o a treia putere, Legislativul, şi probabil aş spune că ar fi nevoie anul viitor de alegeri parlamentare anticipate care să construiască un Parlament solid şi care să rezolve unele dintre problemele care în momentul de faţă sunt fără răspuns", consideră Năstase.

El a adăugat că ar fi nevoie de o schimbare a legii electorale şi de revenirea la alegerile pe listă, astfel încât să se profesionalizeze Parlamentul.

În acelaşi timp, fostul preşedinte al PSD a mai spus că şi-ar dori să revină la catedră şi că va trebui să găsească "un drum pentru viitor",

"Am de gând să mă întorc la catedră. Eu, practic, nu voi putea să ocup funcţii publice şi din acest punct de vedere, sigur, mi-a făcut mare plăcere să primesc diverse oferte de la nişte societăţi multinaţionale şi de la un guvern străin. În mod evident, va trebui să găsesc un drum pentru viitor", a spus el.

Fostul şef al guvernului a avut de ispăşit o pedeapsă de 4 ani şi 6 luni de închisoare, rezultată în urma contopirii sentinţelor din dosarele "Trofeul calităţii " şi "Zambaccian" şi a stat în detenţie, în total, 560 de zile.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihaescu
Reporter:
Daniela Mănuţă
Adăugat:
22 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza