Adoptarea unei legi privind cartelele prepay "este obligatorie"

Valeriu Zgonea consideră necesară adoptarea unei legi privind identificarea utilizatorilor de cartele telefonice prepay.

Adăugat: 28 Martie 2016
Ultima actualizare:28 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților
trimite pe mail

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a afirmat că adoptarea unei legi cu privire la identificarea utilizatorilor de cartele telefonice prepay este obligatorie pentru sistemul naţional de securitate.

El a precizat că social-democraţii au susţinut un asemenea proiect de lege, declarat însă, în 2014, neconstituţional şi s-a pronunţat pentru reluarea discuţiilor.

"Astăzi este mai necesar decât oricând, ca să nu creăm noi vulnerabilităţi în cadrul familiei UE şi în acelaşi timp să putem să avem acele bucăţi de legislaţie care să le permită structurilor abilitate prin lege să aibă instrumentele necesare. Am speranţa, chiar dacă este un an electoral, că partidele din arcul de dreapta guvernamental vor fi deschise, astfel încât să promovăm acest proiect de lege", a spus Valeriu Zgonea.

Amintim că, ieri, premierul Dacian Cioloş a declarat, la ProTV că, în ultima perioadă, cartele preplătite din România ar fi fost folosite în pregătirea unor atentate în Uniunea Europeană, ţara noastră fiind este una din puţinele din spaţiul comunitar care vinde astfel de cartele fără control de identitate.

După atentatele de la Bruxelles mai multe ţări vor să înăsprească legislaţia privind cartelele preplătite.

Cele mai recente semnale au venit de la Polonia şi Stale Unite.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza