Administraţia publică românească "are nevoie de implicarea tinerilor"

200 de stagiari, recrutaţi din peste 7000, participă la programul oficial de internship al Guvernului, prin care fac practică administrativă în diferite ministere şi în alte instituţii publice.

Adăugat: 25 Iulie 2016
Ultima actualizare:25 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Administraţia publică românească are nevoie de implicarea tinerilor pentru a realiza schimbări şi a îmbunătăţi felul în care funcţionează instituţiile statului, a susţinut ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, cu ocazia lansării oficiale a programului de internship al Guvernului.

200 de stagiari, recrutaţi din peste 7000, participă, timp de două luni, la programul oficial de internship al Guvernului, prin care fac practică administrativă în diferite ministere şi în alte instituţii publice, menţionează reporterul Daniela Mănuţă.

Prezent la eveniment, premierul Dacian Cioloş şi-a exprimat speranţa că interesul tinerilor pentru administraţia publică va însemna modernizarea administraţiei nu doar pe hârtie, ci şi prin resurse umane.

"Cu toate cele ce se spun despre adminisraţia publică de la noi, faptul că vă interesează să veniţi să vedeţi din interior cum funcţionează lucrurile e o chestiune foarte bună şi încurajatoare, pentru că asta înseamnă că mai avem o şansă, avem o şansă să modernizăm administraţia nu doar pe hârtie, nu doar prin legislaţie şi prin reforme, ci şi prin resurse umane", a spus Dacian Ciooş.

Totodată, premierul şi-a exprimat convingerea că mulţi dintre participanţii la acest program vor lucra în anii următori în administraţia publică.

"Sunt convins, mulţi dintre dumneavoastră, aşa cum s-a întâmplat şi în trecut, vă veţi regăsi în anii următori în administraţie. Am văzut din statisticile pe care le avem că circa 45% din foştii stagiari, deci din primele trei ediţii, s-au angajat sau lucrează în administraţie, în cabinetele miniştrilor, ale secretarilor de stat, în diferite agenţii", a mai spus Cioloş.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
25 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza