Administrația Prezidențială a anunțat întrebările de la referendumul privind justiția

Purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, Mădălina Ddobrovolschi, a anunțat întrebările la care românii sunt chemați să răspundă la referendum.

Adăugat: 25 Aprilie 2019
Ultima actualizare:25 Aprilie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Mădălina Dobrovolschi
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul privind organizarea referendumului pe 26 mai, în aceeaşi zi cu alegerile europarlamentare.

La prânz, purtătorul de cuvânt de la Cotroceni a prezentat cele două întrebări la care cetăţenii sunt chemaţi să răspundă cu da sau nu. Alina Stănuţă are detalii.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat că şeful statului, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru organizarea unui referendum national, luând act de preocuparea intensă şi constantă a societăţii româneşti faţă de necesitatea combaterii fenomenului corupţiei, a asigurării integrităţii în exercitarea funcţiilor şi a demnităţilor publice, precum şi de nevoia unui cadru legislativ coerent şi stabil.

Potrivit decretului, la articolul 1, poporul roman este chemat să îşi exprime voinţa cu privire la următoarele probleme de interes naţional: interzicerea amnistiei şi a graţierii pentru infracţiuni de corupţie şi interzicerea adoptării de către guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, al pedepselor şi al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct Curtea Constituţională cu privire la ordonanţe.

Mădălina Ddobrovolschi: Cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin da sau nu cu privire la următoarele întrebări: unu, "Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi a graţierii pentru infracţiuni de corupţie?"; doi, "Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, al pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?"Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Aprilie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza