Administraţia de Meteorologie: Nu există pericol de inundaţii

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, a declarat joi, în cadrul unei videoconferinţe organizată de ministrul de interne, Gabriel Berca, că în perioada următoare nu sunt indicii că se vor produce inundaţii.

Adăugat: 23 Februarie 2012
Ultima actualizare:23 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Directorul ANM, Ion Sandu, a afirmat că în zilele următoare râurile vor creşte, "fără a depăşi limitele de inundaţie".

"Pentru perioada următoarele râurile se vor afla în aceeaşi situaţie: vor creşte, dar fără a depăşi limitele de inundaţie. Datorită formaţiunilor de gheaţă şi datorită creşterii temperaturilor se pot produce unele creşteri pe râurile mici, dar fără a depăşi limitele de inundaţie", a spus directorul ANM.
    
Ministrul internelor, Gabriel Berca, a atras atenţia prefecţilor să fie pregătiţi pentru orice situaţie, iar barajele de acumulare să fie golite pentru a putea primi un flux mai mare de apă.

Gabriel Berca: Fiecare primar are obligaţia să fie pregătit pentru orice situaţie

"Fiecare primar are obligaţia să aibă în dotare materialele la nivel local, cele necesare, şi, acolo unde avem primării cu deficienţe, vă rog să-i sprijiniţi şi să putem fi pregătiţi. Interveniţi acolo unde zăpada este foarte mare în acest moment, inclusiv în curţile oamenilor. Practic, rolul întâlnirii noastre de astăzi nu este de a transmite un mesaj alarmist în teritoriu, ci de a fi pregătiţi", a spus Berca.

Directorul ANM a mai adăugat că inundaţiile pot apărea dacă temperaturile cresc la 15-20 de grade, iar cantităţile de apă ajung la 40-50 de litri pe metru pătrat.

"ANM nu are ca obiect prognoze hidrologice. [...] Daca vreţi punctul meu de vedere, pe baza informaţiilor meteorologice, pot spune următorul lucru: informaţiile cu privire la inundaţii puternice sunt evaluări pe bază de temperaturi de 15-20 grade şi cantităţi de precipitaţii de 40-50 de litri pe metru pătrat care ar conduce, într-adevăr, la inundaţii foarte grave. Informaţia care o dăm acum şi pe care suntem 90% siguri e că până în 7 martie nu vedem asemenea situaţii in România", a încheiat şeful ANM.

Potrivit şefului ANM, Ion Sandu, în intervalul 24 - 26 februarie, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 şi 12 grade, iar minima va fi în jurul a 0 grade Celsius.

În toate zonele se prognozează precipitaţii; în partea nordică a ţării precipitaţiile vor fi sub formă de ninsoare, mai ales noaptea.

 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
23 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza