Adjuncţii de la DNA, propuşi pentru un nou mandat

Marius Constantin Iacob şi Călin Nistor au fost propuşi de ministrul Justiţiei pentru reînvestire în funcţiile de procurori şefi adjuncţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru o perioadă de trei ani.

Adăugat: 26 Aprilie 2016
Ultima actualizare:26 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit legii procurorii şefi adjuncţi ai DNA sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

Ei sunt aleşi dintre procurorii care au o vechime minimă de zece ani în funcţia de judecător sau procuror.

Potrivit dispozițiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/2004, procurorul șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție este numit de Președintele României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

În desemnarea celor două propuneri, ministrul Justiţiei, Raluca Prună a avut în vedere rezultatele obţinute în perioada primului mandat, experienţa profesională şi managerială şi îndeplinirea criteriilor de integritate, anunţă ministerul Justiţiei.

AICI Comunicatul integralAutor:
Costin Grigore
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza