Adina Vălean, acceptată pentru funcția de comisar european

Europarlamentarul liberal Adina Vălean este propunerea pentru comisar european acceptată de preşedintele ales al Comisiei Europene.

Adăugat: 6 Noiembrie 2019
Ultima actualizare:6 Noiembrie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Adina Vălean.Sursa: Facebook
trimite pe mail

Preşedintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut interviuri cu cei doi candidaţi propuşi de Guvernul român pentru a ocupa funcţia de comisar european, Siegfried Mureşan şi Adina Vălean.

Un purtător de cuvânt al echipei de tranziţie a precizat pentru Radio România că cei doi candidaţi s-au descurcat bine, dar preşedintele ales al executivului comunitar a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul transporturilor.

Aceeaşi sursă mai afirmă că Adina Vălean este un europarlamentar experimentat, care a condus Comisia de mediu din Parlamentul European, iar în prezent este preşedinte al Comisiei de industrie din legislativul comunitar.

În plus, de-a lungul timpului a acumulat experienţă pe subiectele asociate portofoliului transporturilor. Potrivit unui draft de calendar al Parlamentului European, candidatul român, Adina Vălean, trebuie să treacă testul Comisiei juridice, care verifică integritatea celor nominalizaţi.

Vor fi apoi audieri în comisiile de specialitate pe 14 noiembrie. Se doreşte ca votul de învestitură a noii comisii să fie dat în plenara parlamentului de la sfârşitul acestei luni, pentru ca executivul comunitar să îşi înceapă activitatea de la 1 decembrie.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Noiembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza