ADEVĂRUL despre reportajul Sky News cu traficanții de arme din România

Intermediarul care i-a ajutat pe angajaţii Sky News la reportaj susţine că i s-a spus că va participa la realizarea unui documentar cu personaje fictive.

Adăugat: 10 August 2016
Ultima actualizare:10 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: captură TV
trimite pe mail

Reportajul difuzat recent de postul britanic Sky News despre traficanţi de arme militare din România ar fi fost regizat, conform procurorilor de la Investigarea Crimei Organizate.

Procurorul-şef al DIICOT Daniel Horodniceanu a făcut câteva precizări.

"Se efectuează câteva percheziţii în judeţele Mureş şi Bistriţa. Au fost identificate persoanele mascate şi alte persoane care au colaborat cu acestea; au fost indentificate şi ridicate armele; s-a descoperit şi autoturismul. Se face o conducere în teren. Până la această oră, se confirmă ceea ce am preconizat de la început, un scenariu, care cred că a fost pus la cale de către jurnaliştii britanici", a spus Daniel Horodniceanu.

Mărturiile intermediarului

Aurelian Szanto, intermediarul care i-a ajutat pe angajaţii Sky News, susţine că i s-a spus că va participa la realizarea unui documentar cu personaje fictive.

"Persoana respectivă mi-a comunicat că este vorba despre un documentar pe care trustul Sky îl face pe teritoriul Europei în legătură cu acest trafic de arme, pentru informarea populaţiei. Am avut un prieten, care ştiind că are arme de vânătoare, l-am contactat telefonic din Anglia şi l-am întrebat dacă este de acord să facem acest documentar, bineînţeles nu pe gratis. O renumeraţie pentru actorie, Mi-au declarat "nu vă faceţi griji, pentru că la momentul difuzării acestui documentar pe postul Sky va apărea la sfârşitul documentarului, pe display, toate personajele din acest documentar sunt fictive şi sunt doar cu caracter informativ", a spus Aurelian Szanto.

Acesta a precizat că armele care apar în materialul Sky News sunt înregistrate legal şi că nu exclude posibilitatea de a formuleze o plângere împotriva britanicilor, ne-a transmis redactorul RRA,  Diana Surdu.

În replică, Sky News a declarat astăzi că susţine pe deplin materialul difuzat, iar jurnalistul Stuart Ramsay şi echipa sa au realizat un reportaj temeinic pe teama traficului de arme din România.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza