Activitatea Comisiei de anchetă privind alegerile din 2009 va continua

Preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea, a anunţat că activitatea comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 2009 va continua potrivit calendarului stabilit.

Adăugat: 27 Iunie 2017
Ultima actualizare:27 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Eugen Nicolicea, președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților
trimite pe mail

După ce Parchetul a clasat ancheta în dosarul privind alegerile din 2009, preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, social-democratul Eugen Nicolicea, a anunţat că activitatea comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din acel an va continua potrivit calendarului stabilit.

"După cum ştiţi, până acuma se insista că n-ai voie să continui o anchetă în Parlament dacă a început urmărirea penală sau dacă există o anchetă la Parchet. Nimeni n-a spus că, dacă nu mai există o anchetă la Parchet, este afectată ancheta parlamentară. De asemenea, în decursul timpului, am spus că, atunci când Parchetul a anunţat că a început urmărirea penală in rem pentru infracţiunea de abuz în serviciu, care, cum îi spune numele, este infracţiune de serviciu, trebuie să precizeze măcar în serviciul cărei instituţii era persoana care a făcut acel abuz, pentru că nu puteau să precizeze care era acea instituţie, evident că nu puteau să dea o începere cu urmărire penală in rem decât aşa, ca să facă o glumă. De aceea, răspunsul dat acuma, şi anume au clasat dosarele, este cel corect", a spus Eugen Nicolicea.

Nicolicea a ad[ugat  că discuţiile pe proiectul de lege privind graţierea unor persoane, unor pedepse, vor fi reluate în sesiunea de toamnă.

El a precizat că în perioda următoare va organiza o dezbatere pe acest subiect, cu toate instituţiile implicate.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza