Activitatea ANRE, analizată de o comisia parlamentară

Comisia parlamentară ar putea decide reorganizarea instituţiei.

Adăugat: 7 Septembrie 2017
Ultima actualizare:7 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

O comisie parlamentară analizează activitatea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie şi ar putea decide reorganizarea instituţiei, astfel încât unele activităţi să fie preluate de Guvern, a declarat astăzi, ministrul Energiei, Toma Petcu.

El a adăugat că reorganizarea se poate face prin modificarea legii de înfiinţare a Autorităţii.

Tot astăzi, ministrul a spus că îşi doreşte ca strategia energetică a României, care este încă în dezbatere publică, să fie transformată în lege şi dezbătută în Parlament.

El a precizat şi care sunt cele mai importante investiţii în domeniu în momentul de faţă. 

"Centrala de producţie a energiei electrice pe gaze de la Iernut, o centrală care va produce la capacitate maximă 430 de megawaţi, este cel mai mare proiect, pentru că investiţia este foarte mare, 269 de milioane de euro în primă instanţă, să vedem cu cât se va finaliza. Aceste lucrări au demarat, sunt la stadiile de proiectări şi de amenajare a lucrărilor. O altă investiţie importantă o reprezintă Grupul 5 de la Rovinari. Este o investiţie proprie, din surse proprii, ca şi cea de la Iernut, o investiţie de 500 de milioane de lei, ţinând cont că compania a trecut în anii anteriori prin situaţii destul de dificile financiar", a spus Toma Petcu.  

Ministrul a adăugat că Ministerul Energiei va verifica în perioada următoare toţi operatorii privaţi care au cumpărat filiale de la Electrica, pentru a vedea dacă au realizat planurile de investiţii în conformitate cu contractele semnate, transmite redactorul RRA,  Cătălin Radu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza