Acţiuni anticorupţie în Bulgaria. Zeci de vameşi, arestaţi la Vama Varna Vest

Operaţiune de proporţii a Procuraturii bulgare: zeci de vameşi au fost arestaţi ieri la Vama Varna Vest. Cel puţin 70 de case şi birouri au fost percheziţionate şi au fost confiscate documente şi mari cantităţi de bani.

Adăugat: 14 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:14 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Acţiunea este parte a unei serii de operaţiuni anticorupţie lansate în forţă în Bulgaria, după demisia Guvernului

Timp de patru luni au fost ascultate telefoanele vameşilor corupţi. Grupul criminal organizat format din vameşi a înlesnit contra bani introducerea în ţară fără plata taxelor vamale a diverse mărfuri.

Alte două cazuri - de data aceasta este vorba de corupţie la nivel înalt - se află în atenţia Procuraturii speciale.

Doi foşti miniştri din primul Guvern Borisov, cel al economiei - Traicio Traikov şi cel de finanţe - Simeon Djankov sunt anchetaţi pentru privatizarea frauduloasă în perioada mai - iunie 2011 a capitalului de stat în compania energetică EVN Bulgaria.

După cum afirmă Procuratura, banii din această afacere, peste 600.000 de euro, s-au dus la proprietarul grupului de presă Capital, Ivo Prokopiev.

Paguba pentru economia naţională depăşeşte 10 milioane de euro. Cei trei vor putea primi sentinţe de până la zece ani închisoare.

Procuratura specială anticorupţie îl anchetează şi pe Ivan Totev, primarul celui de-al doilea, ca mărime, oraş bulgar: Plovdiv.

Motivul - nerespectarea prevederilor Legii licitaţiilor publice, prin care a fost păgubit bugetul oraşului cu 500.000 de euro.Autor:
Petio Petkov, Bulgaria
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza