Acordul UE-Republica Moldova, în vigoare

Acordul de asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană a intrat în vigoare, după câteva luni de provizorat.

Adăugat: 1 Iulie 2016
Ultima actualizare:1 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Autorităţile de la Chişinău se declară hotărâte să continue parcursul european, în pofida problemelor interne ale Uniunii.

Astăzi a avut loc o şedinţă comună a conducerii Parlamentului şi Guvernului Republicii Moldova, la care au fost discutate realizările, provocările şi priorităţile pentru perioada imediat următoare.

De astăzi documentul intră oficial în vigoare odată cu finalizarea procedurii de ratificare a acestuia de către părţile semnatare.

Autorităţile de la Chişinău au calificat acest eveniment drept una din cele mai mari realizări ale Republicii Moldova de la proclamarea independenţei.

Republica Moldova mai are însă de realizat o serie de reforme în conformitate cu acordul, iar în luna martie la Consiliul de asociere şi-a asumat o foaie de parcurs pe care trebuie să o realizeze până la 31 iulie.

Premierul Pavel Filip a anunţat că aceasta a fost realizată în proporţie de aproape 70%, iar reformele vor continua cu o viteză şi mai mare.

Republica Moldova a semnat acordul în iunie 2014, iar la scurt timp Federaţia Rusă, una din principalele pieţe de desfacere a exporturilor moldoveneşti, a introdus interdicţii pentru producţia agricolă şi vinicolă din această ţară.
 Autor:
Victor Pogor
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza