Acordul UE cu Marea Britanie depinde de votul cetăţenilor britanici

Acordul cu Marea Britanie încheiat de UE va funcţiona doar dacă britanicii vor vota la referendumul din iunie să rămână în spaţiul comunitar.

Adăugat: 24 Februarie 2016
Ultima actualizare:24 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Donald Tusk, preşedintele Consiliului European
trimite pe mail

În caz contrar, acordul este anulat, a reafirmat astăzi în faţa eurodeputaţilor preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, informează corespondenta RRA la Bruxelles.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, le-a explicat eurodeputaţilor cum au decurs negocierile pentru obţinerea unui acord la summitul de la sfârşitul săptămânii trecute şi a mulţumit pentru implicarea legislativului european.

Donald Tusk a explicat însă că acordul cu Marea Britanie are la bază tratatele, iar o denunţare a lui la Curtea Europeană de Justiţie de către politicieni britanici care vor ca ţara lor să plece din UE este lovită de nulitate.

"UE va respecta decizia populaţiei britanice dacă majoritatea doreşte să iasă din UE. Aşa se va întâmpla. Va schimba Europa însă pentru totdeauna. Eu cred că în rău. Sunt de acord cu premierul britanic care a spus că nu este momentul ca Occidenul să fie divizat. Dacă Marea Britanie va decide să rămână, sper ca Parlamentul European să accepte ca acordul să fie transformat în legislaţie", a spus Tusk.

Donald Tusk a vorbit şi despre criza imigraţiei şi relocarea refugiaţilor şi despre ceea ce el a numit "restabilirea Spaţiului Schengen".

Trebuie să investim în Schengen, şi nu în prăbuşirea lui - a mai spus preşedintele Consiliului European.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza