Acordul pe tema schimbărilor climatice, salutat de liderii din toată lumea

Semnarea acordului de la Paris a fost salutată de lideri politici din întreaga lume şi de reprezentanţi ai unor instituţii internaţionale precum Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Agenţia Internaţională pentru Energie.

Adăugat: 13 Decembrie 2015
Ultima actualizare:13 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Jüncker, a afirmat că, acum, lumea este unită în lupta împotriva schimbărilor climatice, iar premierul britanic, David Cameron, a declarat că actuala generaţie a făcut paşi vitali pentru a se asigura viitorul planetei.

În Statele Unite acordul a fost salutat de o parte din candidaţii la alegerile prezidenţiale de anul viitor, inclusiv de Hillary Clinton, dar şi de preşedintele Barack Obama.

Preşedintele Obama a salutat acordul de limitare a încălzirii globale de la Paris drept un pas uriaş: "Împreună am arătat ce este posibil când lumea este unită, informează corespondenta RRA la Washington.

Americanii pot fi mândri pentru că istoricul acord este un tribut adus rolului de lider mondial al SUA" - a spus preşedintele Obama, reamintind că în ultimii şapte ani, adică în timpul preşedinţiei sale, America a devenit liderul global în lupta împotriva schimbării climatice.

"În vreme ce scepticii spun că acţiunile noastre vor distruge locurile de muncă, vedem în schimb că are loc cea mai importantă creştere a numărului locurilor de muncă în sectorul privat din întreaga noastră istorie.Nici o naţiune, oricât de puternică, nu poate soluţiona singură provocarea climatică globală. Acordul evită unele din cele mai grave consecinţe ale schimbării climatice" - a spus preşedintele Obama.

"Acest acord reprezintă cea mai bună şansă de a salva singura planetă pe care o avem. Cred că acest moment este un punct de cotitură pentru întreaga lume", a conchis Obama.



Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Doina Saiciuc
Adăugat:
13 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza