Acordul de retragere a Marii Britanii din UE "ţine cont de interesele românilor"

Preşedintele Klaus Iohannis a dat asigurări că acordul de retragere a Marii Britanii din UE ţine cont de interesele românilor.

Adăugat: 25 Noiembrie 2018
Ultima actualizare:25 Noiembrie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României
trimite pe mail

România este reprezentată la Bruxelles de preşedintele Klaus Iohannis, care a dat asigurări că documentul agreat astăzi de liderii europeni ţine cont şi de interesele românilor aflaţi în Marea Britanie.

Acordul de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană a fost îndelung negociat şi în detaliu, spunea preşedintele Klaus Iohannis la Bruxelles.

Acesta sublinia că documentul reflectă toate preocupările, dar şi soarta românilor care lucrează şi studiază în Regatul Unit.

"Opinia noastră este că proiectul de acord este bun", mai adăuga preşedintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis:  Am avut grijă ca punctele care ne interesează pe noi să fie bine clarificate în acest proiect de acord şi până în acest moment, pot să spun că suntem mulţumiţi de proiect. Deci proiectul reflectă toate preocupările noastre şi soarta românilor din Marea Britanie. Opinia noastră este că proiectul e bun, merită mers mai departe. Drepturile românilor sunt perfect protejate. 

Datele oficiale din acest moment arată că în Marea Britanie, românii care lucrează sau studiază în regat sunt a doua minoritate după polonezi, iar numărul lor se ridică la peste 400.000.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Noiembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza