Acordul de împrumut pentru Republica Moldova, ratificat

Acordul privind asistenţa financiară rambursabilă între România şi Republica Moldova a fost ratificat de Senat, în calitate de cameră decizională.

Adăugat: 20 Octombrie 2015
Ultima actualizare:20 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Documentul, care a fost semnat pe 7 octombrie la Chişinău, prevede acordarea unui împrumut în trei tranşe în valoare totală de 150 de milioane de euro pe termen de cinci ani.

Premierul Victor Ponta, care a fost prezent la dezbateri, a declarat că este vorba de un sprijin absolut necesar pentru ţara vecină, aflată într-un moment extrem de dificil financiar şi bugetar din cauza sancţiunilor impuse de Federaţia Rusă.

La rândul său, senatorul liberal Mircea Dobra a felicitat guvernul pentru acest gest şi a precizat că există şi alte măsuri ce se pot lua pentru a contribui la bunul mers al Republicii Moldova.

Prima tranşă din împrumut, în valoare de 60 de milioane de euro, va fi acordată la sfârşitul lunii viitoare, informează redactorul RRA.

Amintim că pe 30 septembrie, premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul va aproba memorandumul prin care se va acorda un ajutor rambursabil de 150 de milioane de euro Republicii Moldova.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza