Acord Guvern - sindicate. Salariul minim creşte la 1.250 lei, de la 1 mai

Guvernul, sindicatele şi patronatele au ajuns la un acord în privinţa salariului minim pe economie.

Adăugat: 29 Decembrie 2015
Ultima actualizare:29 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

După negocieri prelungite până aseară târziu, partenerii sociali au convenit că salariul minim va fi majorat la 1.250 de lei începând cu 1 mai.

Preşedintele Cartelului Alfa, Bogdan Hossu a precizat, astăzi, pentru Radio România Actualităţi că hotărârea este agreată de sindicate, iar decizia guvernului, înaintată în această dimineaţă Consiliului Economic şi Social, va fi însoţită şi de alte măsuri legate de salarizarea bugetarilor.

"Guvernul a revenit la propunerea de a compensa lipsa de neaplicare a salariului minim, propunând un salariu minim de 1.250 de lei în plus şi a luat angajamentul de a rezolva două probleme, una este legată de crearea până în aprilie a unui mecanims de creştere legiferată, care să ţină cont de parametri şi sociali şi economici şi alţi parametri conveniţi cu parteneruii sociali. Al doilea aspect este legat de faptul ca hotărârea de guvern să elimine discriminarea care era prevăzută pentru lucrătorii din sectorul bugetar, la care nu se compara cu salariul de bază, ci se compara cu salariul de încadrare, adică salariul de bază plus sporurile structurale, anexe funcţiei respective", a spus Bogdan Hossu.

Pentru a intra în vigoare, creşterea salariului minim mai trebuie aprobată de Consiliul Economic şi Social, iar o decizie finală va fi luată de guvern în şedinţa de mâine.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
29 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza