Acord de cooperare militară între România şi Olanda

Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, şi omologul său olandez, Jeanine Hennis-Plasschaert, au semnat astăzi la Bucureşti o scrisoare de intenţie în privinţa dezvoltării cooperării militare bilaterale.

Adăugat: 6 Octombrie 2016
Ultima actualizare:6 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: mapn.ro Întâlnire oficială între miniștrii român și olandez, la sediul M.Ap.N
trimite pe mail

Potrivit lui Mihnea Motoc, întâlnirea de astăzi cu ministrul apărării din Olanda a avut loc în contextul unei intensificări a consultărilor între aliaţi.

Mihnea Motoc a afirmat că se doreşte o intensificare a cooperării între forţele pentru operaţiuni speciale în domeniul apărării cibernetice şi cel tehnico-militar.

"Avem în vedere să extindem baza juridică a acestei cooperări cu un memorandum de înţelegere pentru protecţia informaţiilor clasificate, care să permită adâncirea cooperării între noi pe linia informaţiilor pentru apărare", a afirmat Motoc.

Discuţiile s-au axat şi pe participarea militarilor olandezi la Brigada Multinaţională NATO care va funcţiona în România, a afirmat ministrul olandez al apărării Jeanine Hennis-Plasschaert.

"Este foarte important să acţionăm uniţi, aşa cum s-a văzut în diferite zone ale lumii. Vom trimite ofiţeri şi intensificăm eforturile noastre în viitor", a spus Jeanine Hennis-Plasschaert.

Brigada Multinaţională NATO din România va funcţiona la Craiova şi va avea ca bază Brigada 2 Infanterie Rovine.

Până în prezent şi-au anunţat participarea Germania cu ofiţeri de Stat Major, Bulgaria cu 400 de militari şi Polonia cu aproximativ 120 de militari.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
6 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza