ACL cere dezbaterea în Parlament a proiectului privind graţierea

Reprezentanţii ACL au depus o cerere de convocare a Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, pentru proiectul privind amnistia şi graţierea.

Adăugat: 21 Octombrie 2014
Ultima actualizare:21 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Alianţa Creştin Liberală cere convocarea Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor pentru lunea viitoare, la ora 14.00, pentru a include pe ordinea de zi a plenului, dezbaterea şi votul asupra proiectului legislativ privind amnistia şi graţierea, informează redactorul RRA, Andreea Prisăcariu.

Reprezentanţii ACL din Biroul Permanent, au depus, astăzi, cererea de convocare şi susţin că este necesar ca acest proiect de lege să fie respins în plenul Camerei, a declarat liderul liberalilor, George Scutaru. 

"În conformitate cu art. 32 din Regulament, Biroul Permanent se convoacă la cererea preşedintelui Camerei sau a cel puţin patru membri ai săi. Solicitarea noastră este pentru ca propunerea legislativă privind graţierea şi amnistia să fie inclusă pe ordinea de zi pentru a fi respinsă de Cameră", a declarat George Scutaru, marţi, într-o conferinţă de presă.

Deputaţii ACL consideră că respingerea propunerii legislative ar demonstra că Parlamentul nu intenţionează să adopte măsuri care pot determina inclusiv protejarea unor oameni politici.

"Parlamentarii se află tot mai des în faţa unor solicitări venite din partea MJ referitoare la ridicarea imunităţii sau chiar încuviinţarea arestării preventive a unor deputaţi. Pentru a nu mai plana asupra legislativului suspiciunea favorizării unor politicieni condamnaţi sau aflaţi în anchete penale, apreciem că respingerea propunerii legislative pentru amnistierea unor infracţiuni şi graţierea unor pedepse ar demonstra ca Parlamentul nu intenţionează să adopte măsuri care pot determina inclusiv protejarea unor oameni politici", a precizat liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputaţilor.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
21 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza