ACL cere demisia Guvernului Ponta

Alianța Creștin Liberală solicită demisia Guvernului pe motiv că "a refuzat sistematic să dea curs solicitării românilor din diaspora de înființa noi secții de vot".

Adăugat: 16 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:16 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban
trimite pe mail

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că ACL solicită demisia Guvernului Ponta pentru că a refuzat înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate.

"Cerem demisia Guvernului Ponta. Deşi am atras atenţia încă dinainte de a începe alegerile prezidenţiale cu cel puţin două luni de zile că este necesară înfiinţarea de secţii suplimentare peste tot acolo unde există comunităţi româneşti importante, Guvernul Ponta în mod sistematic a refuzat să dea curs solicitării românilor din diaspora, formulate de ambasadori în care se află comunităţi româneşti importante, solicitări formulate de noi ca formaţiune politică", a spus Orban, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că zeci de mii de români nu şi-au putut exercita dreptul de vot.

"Nu demisia Guvernului Ponta este capătul acestei poveşti, cetăţenii români din diaspora parte a naţiunii române, care au arătat într-un mod admirabil că le pasă ce se întâmplă cu ţara lor, că vor să participe la deciziile importante care privesc viitorul României, nu numai că au fost împiedicaţi să voteze, au fost umiliţi, ţinuţi ore întregi la cozi nesfârşite", a spus Orban.

El a spus că nu este suficientă o demisie a lui Victor Ponta, Titus Corlăţean şi a lui Teodor Meleşcanu, arătând că ACL va formula plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de împiedicare a exercitării dreptului la vot a zeci de mii de români, informează Agerpres.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
16 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza