ACL cere demisia Avocatului Poporului

Alianţa Creştin Liberală susţine că Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, nu îşi îndeplineşte atribuţiile legale, pentru că nu atacă la CCR Ordonanţa privind migraţia aleşilor locali.

Adăugat: 10 Septembrie 2014
Ultima actualizare:10 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Tinel Gheorghe, liderul deputaţilor PDL
trimite pe mail

Parlamentarii Alianţei Creştin Liberale îi cer demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea,  a declarat liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe.

El susţine că acesta nu îşi mai îndeplineşte atribuţiile legale şi asta pentru că nu a atacat la Curtea Constituţională Ordonanţa de Urgenţă care permite migraţia aleşilor locali.

"Săptămâna trecută îl avertizam public pe Avocatul Poporului că are termen câteva zile să atace, la Curtea Constituţională, Ordonanţa 55. A trecut o săptămână şi Avocatul Poporului doarme pe el şi la propriu, şi la figurat. Noi, astăzi, îi cerem public demisia domnului Victor Ciorbea. Domnul Ciorbea nu este Avocatul Poporului, este un slujbaş, un subaltern al lui Victor Ponta", a declarat, miercuri, liderul grupului parlamentar PDL, Tinel Gheorghe, la Palatul Parlamentului.

Partidul Naţional Liberal a înaintat, săptămâna trecută, Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, o cerere de sesizare a CCR în legătură cu neconstituţionalitatea ordonanţei care permite migraţia aleşilor locali.  

Moţiunea de cenzură, depusă în câteva zile

Totodată, liderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, George Scutaru, a spus că au fost strânse semnăturile necesare pentru depunerea moţiunii de cenzură şi se aşteaptă momentul oportun din punct de vedere politic, a spus Scutaru.

"În câteva zile, moţiunea de cenzură va fi depusă şi va fi concentrată pe abuzul realizat de PSD prin Ordonanţa privind migraţia politică, care încununează alte acte normative puse în practică de Guvernul Ponta pentru a frauda alegerile. Semnăturile sunt strânse, textul este redactat. Este vorba doar de oportunitate politică pentru a stabili exact ziua în care va fi depusă, dar vă asigur că lucrul acesta se va întâmpla foarte curând", a declarat George Scutaru într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.Autor:
Andreea Prisăcariu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
10 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza