ACL cere CSM să sesizeze Inspecţia Judiciară în privinţa declaraţiilor lui Ponta

Alianţa Creștin-Liberală a sesizat CSM în legătură cu afirmaţiile lui Victor Ponta referitoare la "incompatibilitatea", candidatului ACL, Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale.

Adăugat: 27 Octombrie 2014
Ultima actualizare:27 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Alina Gorghiu, purtător de cuvânt al PNL
trimite pe mail

Opoziţia solicită Consiliului Superior al Magistraturii să sesizeze Inspecţia Judiciară în cazul declaraţiilor premierului Victor Ponta care a apreciat astăzi că preşedintele PNL, Klaus Iohannis, va fi cu siguranţă declarat incompatibil de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La scurt timp după afirmaţiile şefului executivului,  purtătorul de cuvânt al Alianţei Creștin-Liberală, Alina Gorghiu l-a criticat dur pe Victor Ponta, susţinând că declaraţiile sunt deosebit de grave şi fără precedent şi acuzându-l că a exercitat presiune asupra instanţei supreme.

"Alianța Creștin-Liberală solicită CSM sesizarea Inspecției Judiciare pe toate declarațiile pe care în ultimele zile premierul le-a făcut. A atacat în multiple cazuri Direcția Națională Anticorupție, spunând că este actor principal în această campanie electorală. A atacat instanța de judecată, spunând că trebuie să judece mai repede dosarul lui Klaus Iohannis”, a declarat astăzi după-amiază, purtătorul de cuvânt al PNL.

De asemenea, Alina Ghorghiu a mai anunţat că sesisează CSM şi cu privire la declaraţia preşedintelui Traian Băsescu de ieri.

"Astăzi s-a demonstrat încă o dată că justiția din România, în ciuda presiunilor lui Băsescu și ale lui Ponta, și-a făcut în mod corect treaba. A menținut un termen în privința dosarului de la Înalta Curte pentru 18 noiembrie”, a afirmat Ghorghiu.

Amintim că astăzi, Victor Ponta a declarat că președintele PNL Klaus Iohannis va fi declarat în stare de incompatibilitate.

„Cu siguranţă şi domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, că aşa au fost toate deciziile până acum (...) Rezultatul este ştiut de toată lumea, domnul Iohannis va fi declarat incompatibil, pentru că până acum asta e practica unitară a ICCJ, în toate cazurile anterioare au spus la fel”, a afirmat Victor Ponta. Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Radio România
Adăugat:
27 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza