Achizițiile de la urgențe, monitorizate lunar

Raed Arafat anunță că Ministerul Sănătăţii va monitoriza lunar achiziţiile de materiale făcute de unităţile de primiri urgenţe, după ce controalele efectuate au scos la iveală diferenţe de preţuri.

Adăugat: 13 Mai 2012
Ultima actualizare:13 Mai 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat,  a explicat că monitorizarea se impune după desfăşurarea unui audit la unităţile de primiri urgenţe din ţară.

"Va fi o monitorizare continuă şi o raportare continuă la mai mulţi parametri de către unităţile de primiri urgenţe, inclusiv asupra achiziţiilor şi preţurilor de achiziţie ale unor materiale, care vor fi monitorizate lunar de către Ministerul Sănătăţii. Vom analiza toate aceste chestiuni cu ministrul sănătăţii şi apoi vom trece la monitorizare. Până acum nu era o astfel de monitorizare, nu în această formă. Noi am început o monitorizare după controlul serviciilor de ambulanţă, dar nu sub o astfel de formă de monitorizare intensă. Acum vom începe această monitorizare, care se impune după auditul unităţilor de primiri urgenţe desfăşurat în urmă cu trei săptămâni", a afirmat Raed Arafat.

Rezultatele controalelor vor fi date publicităţii săptămâna viitoare.

Reprezentantul Ministerului Sănătăţii a mai arătat că a avut, sâmbătă, la Târgu Mureş, o întâlnire cu medicii şefi de la unităţile de primiri urgenţe din ţară, directorii economici, directorii de achiziţii "cu care au fost discutate mai multe aspecte semnalate în rapoartele de audit".

"Vom trimite la fiecare unitate de primire a urgenţelor raportul complet şi vor trebui luate măsuri la diverse probleme. De exemplu, au fost plătiţi oameni de unităţile de primi urgenţe şi care în mod normal nu trebuiau plătiţi din aceste fonduri, ci preluaţi de spitale. Acest aspect va trebui corectat în câteva spitale. De asemenea, au fost analizate preţurile plătite pe mai multe achiziţii de materiale similare şi unde au fost constatate diferenţe, va trebui să vedem care a fost cauza şi care sunt soluţiile. Pentru diferenţele de preţuri există anumite explicaţii, că nu s-a prezentat decât un singur furnizor la licitaţie, că unii au dorit să cumpere materiale de calitate mai mare şi au crescut şi preţurile. Trebuie văzut unde nu se justifică preţurile să nu se mai repete situaţiile", a explicat Raed Arafat.
 Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
13 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza