Acces gratuit on-line la actele din Monitorul Oficial

Printr-o simplă accesare a site-ului just.ro, fiecare cetăţean are acces gratuit la toate actele publicate în Monitorul Oficial de după '89 până în prezent.

Adăugat: 12 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:12 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Toţi cetăţenii au de astăzi acces gratuit la întreaga legislaţie de după 1989 pe internet, pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Ministrul Robert Cazanciuc ne-a precizat că proiectul, primul de acest fel, face parte dintr-un angajament al României faţă de partenerii europeni.

El a explicat că utilizarea portalului nu necesită cunoştinţe de specialitate.

"Practic, printr-o simplă accesare a site-ului just.ro, fiecare cetăţean are acces gratuit la toate actele publicate în Monitorul Oficial de după '89 până în prezent. El este făcut într-un format care să permită căutări de acte normative după criterii pe care fiecare le are la îndemână: număr de act normativ sau cuvinte-cheie, cei care sunt oamenii interesaţi. Acest tip de proiect, N-LEX, va fi dezvoltat de toate statele Unliunii Europene şi prin intermediul lui practic românii vor putea accesa nu numai baza de date naţională, nu numai legi din ţară, ci şi orice alt act normativ european din fiecare stat membru", a spus Robert Cazanciuc.

Acest portal, unde fiecare român poate găsi tot ce înseamnă legislaţie în ultimii 25 de ani, va fi actualizat zilnic,  a mai spus ministrul Robert Cazanciuc.

Proiectul este finanţat din fonduri europene şi a costat peste 4 milioane de euro.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
12 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza