ABU: Suntem cu adevărat preocupaţi de viitorul Radio România

Secretarul general al Uniunii de Radio şi Televiziune Asia-Pacific este îngrijorat de proiectul de reformă a Legii SRR şi SRTV.

Adăugat: 25 Februarie 2016
Ultima actualizare:25 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Doctor Javad Mottaghi, secretarul general al Uniunii Audiovizualului din zona Asia-Pacific – ABU. Foto: Alexandru Dolea.
trimite pe mail

Javad Mottaghi, secretarul general al Uniunii de Radio şi Televiziune Asia-Pacific, cea mai mare asociaţie media din lume, şi-a exprimat preocuparea faţă de o eventuală schimbare a legislaţiei care ar putea afecta buna funcţionare a Radioului public românesc.

"Suntem cu adevărat preocupaţi de viitorul Radio România ca instituţie mass-media puternică şi respectată la nivel internaţional. Suntem cu adevărat preocupaţi de efectele unor eventuale schimbări care s-a putea produce şi care ar  pune în pericol independenţa Radio România, cu un impact negativ asupra rolului său de lider recunoscut pe plan internaţional. Schimbarea legislaţiei se face, de obicei, în scopul de a îmbunătăţii activitatea unei instituţii, nu pentru a distruge ceva ce funcţionează bine", a spus Javad Mottaghi. 

Actuala formulă organizaţională a posturilor publice de radio şi televiziune "nu ar trebui schimbată"

Modificarea Legii de funcţionare a Radioului şi Televiziunii publice nu ar putea duce la rezolvarea problemelor din TVR, a apreciat, la Radio România Actualităţi, jurnalistul Ion Cristoiu.

El a spus, de asemenea, că actuala formulă organizaţională a posturilor publice de radio şi televiziune nu ar trebui schimbată.

Amintim că preşedintele Comisiei pentru cultură şi media a Senatului, Georgică Severin, a depus o propunere legislativă în regim de urgenţă care prevede separarea funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea de director general al SRR şi SRTV şi incombatibilităţi pentru membri ai Consiliilor de Administraţie.

Aceştia din urmă ar trebui să renunţe şi să facă parte din partide sau din structurile de  conducere ale organizaţiilor sindicale.

 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
25 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza