ABU, preocupată de efectele unor schimbări care ar pune în pericol independenţa Radio România

Declaraţie a Secretarului-General al ABU, Javad Mottaghi.

Adăugat: 24 Februarie 2016
Ultima actualizare:24 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Doctor Javad Mottaghi, secretarul general al Uniunii Audiovizualului din zona Asia-Pacific – ABU. Foto: Alexandru Dolea.
trimite pe mail

Declaraţie a Secretarului-General al ABU, Javad Mottaghi:

În urmă cu câtiva ani, audiovizualul din regiunea Asia-Pacific ştia foarte puţine lucruri despre România.

În prezent, 280 de membri din 69 de ţări cunosc foarte multe lucruri despre România, despre cultura şi civilizaţia bogată a acestei ţări.

Acest lucru se datorează participării active şi implicării Radio România în activităţile desfăşurate de ABU.

Orchestra Naţională a Radio România a concertat în Turnurile Petronas, obiectiv emblematic din Kuala Lumpur, în septembrie 2014, spectacolul fiind difuzat milioanelor de melomani din Malaezia.

În iunie 2015, Radio România a găzduit la Bucureşti conferinţa MEDIA 2020, eveniment care a constituit primul dialog dintre reprezentanţi ai audiovizualului din vest şi est, la care au participat peste 100 de profesionişti din domeniu.

Radio România a susţinut mai multe prezentări în cadrul a numeroase reuniuni regionale şi internaţionale de radio găzduite de ABU, inclusiv în cadrul conferinţei RadioAsia.

La fel s-a întâmplat şi cu ocazia  Adunării Generale a ABU organizate în octombrie 2015 la Istanbul.

Radio România şi ABU au avut o strânsă colaborare şi în vederea înfiinţării unei platforme de schimburi muzicale cu ABU, care va  funcţiona la capacitate maximă începând cu martie 2016, când muzica românească va fi difuzată miliardelor de ascultători din regiune.

Mesajul în format AUDIO

Radio România a devenit, de fapt, o fereastră deschisă care prezintă lumii România şi frumuseţile ei. 

În prezent, Radio România s-a transformat într-o forţă motrice care aduce la cunoştiinţă lumii frumuseţile culturii şi valorile României.

Toate acestea s-au întâmplat în cei doi ani în care Radio România a devenit membru asociat  al ABU.

Uniunea Audiovizualului Asia-Pacific (ABU) reprezintă cea mai mare asociaţie media din lume care se declară mândră de parteneriatul său cu Radio România.

ABU este cu adevărat preocupată de viitorul Radio România ca instituţie mass-media puternică şi respectată la nivel internaţional.

ABU este cu adevărat preocupată de efectele unor eventuale schimbări care s-ar putea produce şi care ar pune în pericol independenţa Radio România, cu un impact negativ asupra rolului său de lider recunoscut pe plan internaţional.

Schimbarea legislaţiei se face, de obicei, în scopul de a îmbunătăţi activtatea unei instituţii, nu pentru a distruge ceva ce funcţionează bine.

Fac apel la raţiunea dumneavoastră  în vederea susţinerii Radio România, dându-i posibilitatea acestei platforme media influente să-şi contiune rolul său important în întreaga lume.

Javad Mottaghi,
Secretar-General al ABUAutor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza