A treia rectificare bugetară, în atenția Guvernului

A treia rectificare bugetară din acest an a fost aseară în atenţia Guvernului, în primă lectură.

Adăugat: 19 Noiembrie 2020
Ultima actualizare:19 Noiembrie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Florin Cîțu. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Pe fondul pandemiei, veniturile la bugetul de stat s-au diminuat cu aproape 4 miliarde şi jumătate de lei şi pentru a ţine bugetul sub control, Ministerul de Finanţe a propus mai mult redistribuirea fondurilor.

Cu toate acestea, deficitul a urcat la 9,1 la sută, adică la aproape 100 de miliarde de lei.

Ministrul Florin Cîţu a explicat, în şedinţa de guvern, care este situaţia finanţelor publice şi a spus ce ministere vor primi totuşi mai mulţi bani în plină criză sanitară.

Ministrul de finanţe, Florin Cîţu, a precizat că acest deficit bugetar a fost provocat de scăderea veniturilor şi de măsurile de relaxare fiscală în favoarea companiilor, care au fost prelungite până la sfârşitul anului, precum şi din cauza reeşalonării datoriilor către buget. Florin Cîţu a amintit şi care ministere vor primi bani în plus.

Florin Cîţu: Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, 1,6 miliarde de lei, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, 1,1 miliarde de lei, Ministerul Sănătăţii, 1 miliard de lei, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltare şi Administraţie, 1 miliard de lei, Ministerul Fondurilor Europene, 105 milioane de lei, Ministerul Public, 90 de milioane şi după aceea, Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, 19 milioane şi mai sunt şi alte ministere care primesc sume mai mici.

Florin Cîţu a mai spus că alte ministere au făcut economii şi au pus banii la dispoziţia Guvernului.

Rectificarea bugetară este în transparenţă decizională, pe site-ul Ministerului de Finanţe.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Noiembrie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza