A murit senatorul UDMR, Verestoy Attila

Verestoy Attila a decedat la vârsta de 63 de ani într-un spital din Viena.

Adăugat: 24 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:24 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Verestoy Attila
trimite pe mail

Senatorul UDMR, Verestoy Attila a decedat astãzi la vârsta de 63 de ani  într-un spital din Viena unde se afla la tratament , fiind bolnav de cancer. 

Era parlamentar din 1990, ales de fiecare datã în judeþul Harghita pe listele UDMR, iar în prezent membru în comisia parlamentarã pentru controlul S.R.I.

După evenimentele din decembrie 1989 a fost membru fondator al UDMR, formaţiune pe care a înregistrat oficial în 26 ianuarie 1990. 

Marko Bela, fostul presedinte al UDMR, a declarat pentru Radio România Actualităţi  că regretă foarte mult dispariţia lui Verestoy Attila.

"A fost un politician foarte eficient, un bun negociator şi mai ales în anii '90 a avut un rol important atunci când am căutat căile de dialog, când am încercat să construim o colaborare între partidele româneşti şi UDMR. Domnul Verestoy Attila a avut o contribuţie esenţială", a spus Marko Bela .

Premierul interimar Mihai Fifor îl consideră pe Verestoy Attila un model de echilibru în politica românească după decembrie 89, iar preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, afirmă că senatorul UDMR a fost un partener de dialog şi  de dezbateri constructive, care şi-a pus amprenta asupra multor proiecte legislative esenţiale pentru România.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
24 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza