A intrat în vigoare Legea compostului

Anul acesta a intrat în vigoare Legea compostului, iar din 20 februarie este interzis să se dea foc la resturile vegetale, crengi sau frunze anunţă, reprezentanţii Gărzii de Mediu.

Adăugat: 7 Martie 2021
Ultima actualizare:7 Martie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În judeţul Vaslui, de exemplu, curăţenia de primăvară de anul trecut a condus la deprecierea semnificativă a calităţii aerului.

Legea a fost dată la cererea Uniuni Europene, care a impus României ca până la finalul anului 2023 să îşi atingă ţinta de reciclare de deşeuri, capitol la care ţara noastră este codaşă.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Vaslui le reamintesc cetăţenilor că Legea compostului numărul 181 din 2020 a intrat în vigoare, iar arderea frunzelor, a resturilor vegetale, a gunoiului de grajd şi în general arderea deşeurilor compostabile este acum interzisă.

Sancţiunile pentru cei care din obişnuinţă vor da foc la resturile vegetale pentru aşa-numita curăţenie de primăvară pot ajunge până la 800 de lei pentru persoanele fizice şi până la 20.000 de lei pentru persoanele juridice.

Respectarea acestor norme, spun autorităţile, va contribui la reducerea poluării, căci, de pildă, anul trecut, în primăvară, în municipiul Vaslui, măsurătorile au arătat că acesta arderi ale resturilor vegetale au dus la o depreciere semnificativă a calităţii aerului.

Trebuie spus că Legea compostului a fost dată la cererea Uniunii Europene, care a impus României ca până la finele anului 2023 şi îşi atingă ţinta de reciclare a deşeurilor, capitol la care ţara noastră încă nu are rezultate mulţumitoare.Autor:
Alina Darie
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
7 Martie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza