A început vacanţa parlamentară

Senatorii şi deputaţii şi-au încheiat astăzi activitatea în plen, în cadrul sesiunii de vară a Parlamentului.

Adăugat: 30 Iunie 2017
Ultima actualizare:30 Iunie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În aceste cinci luni, aleşii au adoptat mai multe măsuri cu impact asupra veniturilor populaţiei, dar au votat şi proiecte care reglementează activitatea legislativă.

În primele zile ale lunii ianuarie, Camera Deputaţilor reunită în sesiune extraordinară a adoptat în calitate de for decizional legea care prevede eliminarea impozitului de 16% pentru pensiile sub 2.000 de lei şi a plăţii contribuţiilor de sănătate pentru toţi pensionarii.

A urmat aprobarea de către legislativ a legilor privind bugetul de stat şi bugetul asigurarilor sociale.

Documentele stabilesc o creştere economică de 5,2% şi un deficit sub trei procente, pentru anul în curs.

O altă lege adoptată în această sesiune parlamentară este cea a salarizării, care prevede că de la 1 ianuarie 2018 toţi bugetarii vor avea o creştere a salariului cu 25%, iar de la 1 martie profesorii şi medicii vor primi în plus diferenţa de bani promisă iniţial pentru a doua parte a acestui an.

Pe agenda Parlamentului s-a aflat şi Legea privind asigurările pentru răspunderea civilă auto.

Aceasta introduce un tarif de referinţă pentru poliţele RCA stabilit de Autoritatea de Supraveghere Financiară şi la care se vor raporta asiguratorii pentru a stabili preţurile.

Potrivit documentului legislativ, se menţine obligaţia de a încheia o poliţă RCA înainte de înmatricularea maşinii.

Parlamentarii au aprobat totodată modificarea prin lege a Statutului deputaţilor şi senatorilor, astfel încât o comisie de anchetă să îşi poată desfăşura activitatea chiar dacă Parchetul a demarat în paralel o investigaţie penală pe aceeaşi temă.

Pe baza documentului legislativ, toate persoanele invitate de respectiva comisie parlamentară sunt obligate să vină la audieri, inclusiv magistraţiiAutor:
Iulia Gherman
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
30 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza