A început vacanţa parlamentară

De la 1 iulie, deputaţii şi senatorii se află în vacanta parlamentară. Ei se întorc în Parlament, la începutul lunii septembrie.

Adăugat: 1 Iulie 2015
Ultima actualizare:1 Iulie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Radio România Actualităţi, în cadrul emisiunii "Probleme la zi", parlamentarii invitaţi au discutat despre proiectele adoptate în prima sesiune a acestui an.

Deputatul PNL Tinel Gheorghe se arată mulţumit că în această sesiune parlamentul a decis dublarea alocaţiei pentru copii.

El a precizat că PNL a avut trei obiective pentru această sesiune: relaxarea fiscală, creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene şi modificarea legilor electorale, toate printr-o presiune politică constantă asupra actualului executiv.

"Relansare fiscală am reuşit şi am modificat Codul Fiscal, iată, cu intrare în vigoare de la 1 ianuarie 2016, reducerea TVA-ului la 19%, cu reducerea TVA-ului la alimentele de bază la 9%, cu eliminarea supraccizei la motorină, cu eliminarea taxei pe stâlp", Tinel Gheorghe.

Deputatul UDMR Markó Béla susţine că în această sesiune parlamentară s-a lucrat mai mult decât în altele şi cu folos.

El apreciază modificarea Legii electorale, în sensul revenirii la vechiul sistem, de alegeri pe liste.

"Eu aş sublinia importanţa adoptării Legii electorale şi Legii finanţării partidelor. Este foarte greu, la urma urmei, dar s-a reuşit adoptarea Legii electorale, care, de fapt, este o revenire la vechiul sistem, şi este foarte bine", a spus Markó Béla.

Senatorul ALDE Dumitru Pelican susţine că, în ciuda declaraţiilor opoziţiei, proiectele adoptate sunt exclusiv o reuşită a coaliţiei care susţine actuala guvernare şi a dat ca exemplu dublarea alocaţiei pentru copii.

"Nu este iniţiativă liberală, este iniţiativa mea. Şi, am spus-o public, Alina nu-ţi aroga această mărire, alocaţie, că îmi aparţine. Acest lucru se poate vedea pe site. Iniţiativa mea a fost depusă în 2013, spre final de sesiune, în 2014 am făcut pledoarie, este înregistrare pe site-ul Senatului", a spus Pelican.

Următoarea sesiune parlamentară va începe la 1 septembrie.Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza