A început sesiunea parlamentară

Senatorii şi deputaţii s-au întors la lucru din vacanţa parlamentară. Prima zi a fost dedicată alegerii conducerii celor două Camere.

Adăugat: 3 Septembrie 2018
Ultima actualizare:3 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În şedinţele de plen atât la Senat, cât şi la Camera Deputaţilor au avut loc voturi pentru noua conducere a celor două Camere ale Parlamentui.

La Senat, în urma votului, a fost modificată structura Biroului permanent, astfel, dacă în sesiunea trecută existau doi vicepreşedinţi de la putere şi doi de la opoziţie, în această sesiune parlamentară PSD va avea trei vicepreşedinţi şi PNL unul.

Cei trei vicepreşedinţi social-democraţi sunt Doina Federovici, Claudiu Manda şi Adrian Ţuţuianu, iar liberali au desemnat-o pe Alina Gorghiu. Funcţia de vicepreşedinte pierdută de USR l-a făcut pe liderul grupului parlamentar Vlad Alexandrescu să protesteze şi să critice decizia majorităţii.

El a arătat că nu vede niciun motiv pentru care USR pierde funcţia de vicepreşedinte şi o primeşte pe cea de secretar, în condiţiile în care numărul lor de parlamentari este acelaşi, iar USR este al treilea partid ca mările în legislativ.

În replică, liderul PSD Şerban Nicolae spune că, deşi nu a fost consens la repartizarea funcţiilor, s-a respectat Regulamentul Senatului şi Constituţia, potrivit cărora repartizarea se face conform algoritmului politic, pentru fiecare sesiune parlamentară în parte.

În final, componenţa noului Birou permanent a fost adoptată cu 102 voturi pentru, 19 împotrivă şi 2 abţineri. La Camera Deputaţilor, în Biroul permanent, PSD are în contiunuare trei vicepreşedinţi, dar s-a modificat componenţa. În locul lui Gabriel Vlase, care a plecat director la SIE, a fost ales Eugen Nicolicea.

Cel de-al patrulea vicepreşedinte este din partea PNL, Marilen Pirtea.

După acest moment, senatorii au continuat şedinta cu dezbaterea proiectelor care se află pe ordinea de zi, iar şedinţa continuă şi la această oră.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza