A început reuniunea Uniunea Europeană - Statele Unite, la nivel ministerial

La Bucureşti a început reuniunea Uniunea Europeană - Statele Unite, la nivel ministerial.

Adăugat: 19 Iunie 2019
Ultima actualizare:19 Iunie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Bucureşti a început reuniunea Uniunea Europeană - Statele Unite, la nivel ministerial, în domeniul Justiţie şi Afaceri interne, eveniment organizat în cadrul preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. La eveniment participă, în premieră, şi procurorul general al Statelor Unite, William Barr.

Comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, declara că terorismul şi migraţia, cooperarea globală sau parteneriatul Uniunii Europene cu Statele Unite ale Americii sunt teme ce vor fi abordate în cadrul întâlnirii de astăzi de la Palatul Parlamentului. Pe de altă parte, el declara că România este foarte aproape de a intra în Spaţiul Schengen.

Dimitris Avramopoulos: Vreau să transmit un mesaj clar către prietenii români că, foarte curând, România va fi membră a Spaţiului Schengen. Fiind responsabil politic pentru acest lucru, eu am lucrat foarte mult cu autorităţile române şi vreau să vă spun că România a îndeplinit aproape toate obligaţiile. Deci suntem foarte aproape de a deschide uşile.

La rândul său, comisarul european Věra Jourová, responsabilă pentru justiţie, declara că guvernul român, în ultima perioadă, şi-a luat anumite angajamente prin care revine pe drumul reformelor pe care Uniunea Europeană îl recomandă.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Iunie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza