A fost semnat contractul de finalizare a secțiunii de autostradă Bucureşti-Ploieşti

Contractul, atribuit asocierii dintre firmele Aktor şi EuroConstruct Trading '98, urmează să fie finalizat în termen de 22 de luni.

Adăugat: 19 Decembrie 2015
Ultima actualizare:20 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Contractul pentru finalizarea celor 3,3 kilometri restanţi ai secţiunii Bucureşti-Ploieşti a Autostrăzii Bucureşti-Braşov a fost semnat aseară, potrivit unui anunţ al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale postat pe pagina de Facebook a Ministerului Transporturilor.

Finanţarea, în valoare de aproape 130 de milioane de lei fără TVA, va fi asigurată de la bugetul de stat. Această porţiune de 3,3 kilometri va permite circulaţia în regim de autostradă de la şoseaua Petricani din capitală până la Ploieşti.

Contractul, atribuit asocierii dintre firmele Aktor şi EuroConstruct Trading '98, urmează să fie finalizat în termen de 22 de luni.

COMUNICATUL MINISTERULUI TRANSPORTURILOR

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează că astăzi (18.12.2015), a fost semnat contractul “Proiectare și execuție finalizare Autostrada București - Brașov, Secțiunea București - Ploiești, Sector 1, km 0+000 - km 3+325; Nod Centură București km 6+500 și Nod Moara Vlăsiei km 19+500”.

Sectorul de autostradă București – Ploiești, km 0+000 (Intersecție Petricani) - km 3+325, Nod Centura București și Nod Moara Vlăsiei, se încadrează în rețeaua generală de autostrăzi prevăzută a se realiza în țara noastră și reprezintă sectorul de început al autostrăzii București - Brașov.

Acest sector de autostradă, după punerea lui în funcțiune, va permite desfășurarea circulației pe autostradă de la strada Petricani și până la Ploiești, având învedere că, la acest moment, circulația se desfășoară între intersecția cu Centura București (km 7+400) și până la Ploiești, între km 3+325 și km 7+400 lucrările fiind finalizate, dar neputându-se deschide traficului datorită lipsei unei racordări cu rețeaua existentă de drumuri.

Traseul autostrăzii începe din Strada Petricani în prelungirea Străzii Fabrica de Glucoza. După ieșirea din Municipiul București, traseul sectorului de autostradă București - Moara Vlăsiei este amplasat pe teritoriul administrativ al orașului Voluntari, iar continuarea traseului se racordează la sectorul de autostradă deja construit.

Contractul de proiectare și execuție a fost atribuit Asocierii AKTOR S.A. - EURO CONSTRUCT TRADING '98 S.R.L. și are o durată de implementare de 22 de luni, din care 4 luni reprezintă perioada de proiectare și 18 luni durata de execuție. Perioada de garanție acordată lucrărilor este de 48 de luni de la data semnarii Procesului verbal de receptie la terminarea lucrărilor.

Valoarea totală a acestui contract este de 129.180.727,51 leifără TVA, finanțarea fiind asigurată de la Bugetul de Stat.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Decembrie 2015
Ultima actualizare:
20 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza