A fost lansat Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

Ministerul Fondurilor Europene a lansat vineri Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, care stabileşte priorităţile Romaniei în domeniul ocupării forţei de muncă, în special în rândul tinerilor, al incluziunii sociale şi al educaţiei.

Adăugat: 17 Aprilie 2015
Ultima actualizare:17 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: http://www.fonduri-ue.ro
trimite pe mail

Cu o alocare totală de aproximativ cinci miliarde de euro, din care peste patru miliarde din bani europeni, programul vizează creşterea accesului la un sistem de educaţie şi formare profesională de calitate, stimularea ocupării, reducerea sărăciei prin îmbunătăţirea accesului la servicii sociale şi de sănătate.

Ghidurile solicitantului pentru toate domeniile de intervenţie ale Programului Operaţional Capital Uman 2014 - 2020 vor fi lansate în consultare publică până la finalul lunii iunie, a declarat, vineri, Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene, într-o conferinţă de presă.

"Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020 este programul care asigură finanţarea europeană în următoarea perioadă pentru o serie de domenii socio-economice cheie, cum ar fi ocuparea, educaţia, incluziunea socială şi sănătatea. Prin urmare, aşteptăm de la acest Program un impact major atât pe piaţa muncii, cât şi în ceea ce priveşte nivelul de competenţe al populaţiei, calitatea serviciilor sociale sau de sănătate, în ansamblu, nivelul de bunăstare al cetăţenilor", a spus  ministrul Nica, citat de Agerpres.   

Potrivit acestuia, elaborarea acestui Program Operaţional a reprezentat o adevărată provocare, pentru ca România să poată beneficia la maximum de oportunitatea oferită de Fondurile Europene Structurale şi de Investiţii 2014-2020.

De asemenea, ministrul a mai afirmat că această problematică va fi abordată în nouă perioadă de programare printr-un instrument dedicat -  Iniţiativa "Locuri de muncă pentru tineri", de care va beneficia şi România la nivelul regiunilor Centru, Sud-Est şi Sud Muntenia, regiuni care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pentru această iniţiativă.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza