A fost identificat autorul atacului terorist dela Barcelona

Anchetatorii spanioli l-au identificat pe autorul atacului terorist de la sfârşitul săptămânii trecute, de la Barcelona, ca fiind Younes Abouyaaqoub, un tânăr născut în Maroc

Adăugat: 21 August 2017
Ultima actualizare:21 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Este singurul suspect rămas în libertate dintre cei 12 presupuşi membri ai unei celule teroriste, iar autorităţile spaniole îl caută acum în toată Europa, după cum transmite corespondenta Radio România, Annamaria Damian.

Ministrul Regional de Interne de la Barcelona, Joaquin Forn, a declarat că toate informaţiile duc la concluzia că Abouyaaqoub este şoferul furgonetei care a ucis 13 oameni pe Rambla şi după atentat a mai omorât o persoană pentru a-i lua maşina şi a fugi. În încercarea de a-l găsi, poliţia catalană realizează controale în toată regiunea.

Abouyaaqoub, tânăr marocan în vârsta de 22 de ani, a fost dat în urmărire în întreg spaţiul european pe baza unui mandat de arestare.

Nu este exclus, a spus Forn, ca teroristul să fi fost ajutat de cineva să fugă din Barcelona şi să se ascundă după ce a comis atacul.

În spitalele din Barcelona şi Tarragona mai sunt internate 51 de persoane, dintre care şi un cetăţean român a cărui stare evoluează pozitiv.

El a fost grav rănit şi se află în continuare la terapie intensivă.

Pe de altă parte, la această oră, la Ministerul de Interne din Madrid are loc o reuniune a liderilor partidelor politice în cadrul Comisiei pactului naţional împotriva terorismului jihadist.

La întâlnire iau parte şi liderii partidelor care nu au semnat acordul, între care Podemos şi Partidul Naţionalist Basc, în încercarea de a transmite unitatea forţelor politice după atentatele de joi.Autor:
Annamaria Damian
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
21 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza