A fost emisă autorizaţia de construcţie pentru gazoductul BRUA

Ministerul Energiei anunţă că a emis autorizaţia de construcţie pentru gazoductul BRUA - un nou coridor european de transport al gazelor naturale care va interconecta Bulgaria, România, Ungaria şi Austria.

Adăugat: 3 Martie 2017
Ultima actualizare:3 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Toma Petcu, ministrul Energiei
trimite pe mail

Ministrul de resort, Toma Petcu, spune că lucrările vor începe în ultimul trimestru al acestui an şi vor fi gata în 2020.

Proiectul are toate premisele să aducă ţării noastre stabilitate energetică - mai consideră Toma Petcu:

"Este foarte important pentru România, în acelaşi timp pentru gazele care vor fi extrase din platforma continentală de pe Marea Neagră şi aduse în 2020 pe ţărm. Pe de altă parte, mărim capacitatea de transfer între România şi Bulgaria şi între România şi Ungaria; acest lucru înseamnă că România poate să capete o independenţă pe partea de gaze, mai ales în perioada de iarnă, când avem consumuri foarte mari, fără să mai fim captivi unor furnizori care tot timpul ne-au dat aceste gaze când s-au făcut importuri. Şi toate aceste investiţii care se fac pe teritoriul a 11 judeţe, o conductă care traversează 550 de km din România înseamnă şi crearea de noi locuri de muncă şi dezvoltarea foarte mult a capacităţii de transport", a explicat el.

Valoarea sa totală se ridică la 600 de milioane de euro, o treime provenind din fonduri europene,Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
3 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza