A fost abrogată Hotărârea de achiziţionare a corvetelor multifuncţionale

Guvernul a abrogat astăzi hotărârea adoptată anul trecut de Cabinetul Cioloş privind programul de dotare a Armatei cu corvete multifuncţionale.

Adăugat: 16 Martie 2017
Ultima actualizare:16 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Gabriel Leş, ministrul Apărării Naţionale
trimite pe mail

Ministrul apărării, Gabriel Leş, a precizat că Executivul va cere Parlamentului să aprobe finanţarea proiectului referitor la înzestrarea armatei.

Tot în şedinţa din această după-amiază, miniştrii au mărit plafoanele de cazare acordate demnitarilor pe perioada exercitării mandatelor.

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a explicat că hotărârea de anul trecut a Guvernului Cioloş legată de înzestrarea Armatei cu corvete a fost abrogată, deoarece ea nu îndeplinea cerinţele legale, care spun că este necesară o hotărâre a Parlamentului pentru investiţii ce depăşesc 100 de milioane de euro.

Ministrul a precizat că planul de înzestrare a Armatei nu va fi abandonat, ci el va fi reluat, cu respectarea legii şi se va trimite Parlamentului un memorandum pentru aprobare, astfel încât corvetele să fie realizate integral în România şi, de asemenea, ministerul să achiziţioneze 20 de noi avioane F16, care şi ele să fie modernizate în România.

În şedinţa de astăzi, Guvernul a mărit şi sumele de bani ce sunt acordate demnitarilor pentru a plăti locuinţele de serviciu.

Este vorba de chirii şi de cheltuieli de întreţinere.

Astfel, miniştrii vor primi 7000 de lei pe an în plus, iar plafonul maxim anual va fi de 55.000 de lei.

Secretarii de stat vor primi în plus 1500 de lei pe an.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu, a spus că aceste majorări au fost făcute pentru că anul trecut s-a constatat că dintr-un număr total de 118 demnitari, 40% au trebuit să suplimenteze din fonduri proprii toate aceste cheltuieli.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
16 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza