9 mai - sărbătoare cu triplă semnificație în România

În Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară este marcată o zi cu triplă semnificaţie.

Adăugat: 9 Mai 2021
Ultima actualizare:9 Mai 2021

Politica Romaneasca
Foto: facebook.com/IonelNicolaeCiuca
trimite pe mail

În Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară este marcată astăzi Ziua Europei. Ziua de astăzi are, de fapt, o triplă semnificaţie: Ziua Independenţei de Stat proclamată în 1877, Ziua Victoriei coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, dar şi Ziua Europei.

În capitală au avut loc o serie de evenimente organizate în Parcul Regele Mihai 1, fost Herăstrău, sau la Academia Militară, la care au participat înalţi demnitari ai statului.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a arătat că Uniunea Europeană înseamnă, printre altele, valori comune, protecţia drepturilor omului, domnia legii şi o societate civilă puternică. Anca Dragu a atras atenţia că, începând de astăzi, trebuie să construim viitorul Uniunii Europene.

Anca Dragu: Astăzi începem să ne gândim la viitorul Europei, cum putem să facem o Europă mai bună, să o facem mai bună pentru a locui în ea şi, cel mai important, cum să facem ca cetăţenii europeni să facă parte din proiectul european.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a subliniat că Uniunea Europeană se confruntă astăzi cu o serie de schimbări şi de provocări, iar instituţiile europene, alături de cetăţenii europeni, le vor putea gestiona aşa acum trebuie. Ludovic Orban a militat pentru continuarea extinderii Uniunii Europene.

Ludovic Orban: Nu trebuie să oprim extinderea Uniunii Europene. Sunt ţări care, probabil, nu sunt pregătite să adere la Uniunea, dar care au această intenţie şi care au făcut paşi spre integrare, şi trebuie să fim deschişi faţă de procesul extinderii Uniunii Europene.

În această dimineaţă, tot la Bucureşti, a avut loc o ceremonie religioasă şi militară la Monumentul Eroilor Patriei de la Academia Militară, pentru a aniversa Ziua Europei, Ziua Independenţei de Stat a României şi Ziua Victoriei coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial.

Video:Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Mai 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza